Simon Lodewijk

Burning Paper interviewde Simon, die sinds maart 2013 werkt als Chef-kok of culinaire catering bij gasten thuis of op locatie.

DSC_0429

Waarom ben je dit bedrijfje begonnen?
Ik ben dit bedrijf begonnen uit passie voor het koken en het naar de zin maken/op het gemak stellen/verzorgen van gasten. Al vanaf jongs af aan ben ik bezig geweest met koken thuis en zodra er dan familie of vrienden van mijn ouders kwamen was ik meteen in de weer om iedereen compleet te verzorgen.
10 jaar later is die passie alleen maar groter geworden en heb ik besloten om te gaan studeren aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Deze heb ik in drie jaar tijd afgerond met goede resultaten en met stages op mooie plekken (denk hierbij aan Interscaldes en Chalet Royal). Na een tijd in de keuken te hebben gestaan in verschillende restaurants wilde ik meer contact met gasten. Dit kun je op verschillende manieren creëren en een optie die ik al langer in mijn hoofd had was bij mensen thuis koken. Het begon onschuldig met 12 borden 12 glazen, 12 bestekjes, een wit tafelkleed en het lenen van de auto van mijn vader om alles te vervoeren. Dit is al snel uitgebreid naar 120 borden, 200 glazen, bestekken in alle vormen en maten, een busje om te vervoeren en vooral steeds meer blije gezichten na het verzorgen van een mooie avond.DSC_0133

Wat onderscheidt je van andere thuiskoks?
Ik breng echt het restaurant-gevoel bij je thuis. Niets om je zorgen over te maken, geen vervoer van of naar een restaurant (lees: er kan gewoon een extra wijntje gedronken worden), geen boodschappen doen, niet zelf in de keuken hoeven te staan en lekker in een vertrouwde omgeving met je eigen chef-kok en gastheer. Daarbij is alles mogelijk op het gebied van gerechten en wijnen. Simon Lodewijk past het compleet aan naar de wens van de gast.
Iedere thuisdiner geeft me een kick en een drang naar de volgende om weer iets nieuws te proberen qua gerecht, qua combinatie en andere gasten te leren kennen.

Wat is je toekomstbeeld?
De financiele middelen waren er nu niet naar om een eigen restaurantje te beginnen en ook het vertrouwen was er nog niet. Doormiddel van het thuis koken bouw je een vertrouwen bij de gasten op, een klantenkring, enz. Zo hoop ik ooit een klein restaurantje te openen waar mensen samen komen en genieten van alles wat ik ze kan bieden.

Wat betekent succes voor jou?
Ik heb ooit een zin gelezen in een restaurant: “Succes is een keuze, keuze een dilemma”. Ik heb de laatste tijd flink wat keuzes moeten maken die het me niet direct gemakkelijker maakte maar die belangrijk waren om mijn eigen bedrijfje door te kunnen zetten en zo tot een succes te kunnen brengen. Succes is voor mij de drang naar meer succes en nog beter presteren.

Heb je tips voor andere ondernemende creatieven?
Doe wat in je op komt en volg je hart. Luister naar anderen, maar sta bij jezelf en achter jezelf. En, als je stil staat ga je achteruit. Volg vooral je gevoel en geloof in jezelf. Denk goed na wat jij als ondernemer kan bieden wat een ander niet of minder goed kan.

DSC_0209

Reacties
  1. Peter en Jose Reply

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *