Heel up

Vandaag ontmoeten we Dominique Michon, woonachtig in Amsterdam. Oprichter van Heel up (nu live op Kickstarter!), accessoires voor schoenen. Een jonge ondernemer van 23 jaar. Tijdens haar studie Advanced Business Creation heeft ze zichzelf gespecialiseerd in de mode met stages en een modeblog. Meer over haar bedrijf Heel up lees je hier!

Schermafbeelding 2014-12-17 om 12.12.28

Waar is het interesse in ondernemen ontstaan?
Mijn interesse in ondernemen is al vroeg ontstaan vanuit mijn opvoeding: mijn ouders zijn ondernemers in hart en nieren. Zij zijn samen op jonge leeftijd al begonnen, niet zeuren en gewoon hard blijven werken. Na mijn stage bij een modelabel in Berlijn wist ik al genoeg: voor een baas werken is niet altijd leuk. Daarom knok ik nu hard om zelf m’n geld te kunnen verdienen, met m’n eigen keuzes en strategie. En dat klinkt heel stoer, maar is moeilijker dan ik dacht.

Vertel eens wat meer over ‘Heel Up’
Ik ontwerp accessoires voor vrouwen die geloven in slow fashion en graag opvallend goed voor de dag komen. Geloof me: Heel up dragen is naar complimentjes vissen. Met Heel up heb je in principe maar één paar hakken nodig. Veel vrouwen hebben tientallen schoenen maar in de praktijk dragen zij deze nauwelijks. Iedereen heeft toch 1-2 favoriete paar schoenen. Met mijn designs pimp je je favoriete paar schoenen op 8 verschillende manieren.

Wanneer werk je het beste?
Ik ben s’ avonds het meest productief. Soms kom ik de kroeg uit en schuif ik nog éven achter m’n laptop voor het slapen gaan. Alcohol en gezelligheid brengen blijkbaar inspiratie. Maar soms wil ik de handdoek ook wel eens in de ring gooien; waar ben ik nou mee bezig? Denk ik dan. Negatief denken is zoveel makkelijker dan positief. Op dat soort momenten houd ik vast aan de positieve punten en kijk ik naar de dingen die wel gaan zoals gepland.

Wat nu?
Ik droom van een nog uitgebreidere collectie met nog meer spannende materialen en stoffen. Daarom heb ik gisteren een campagne gelanceerd op Kickstarter. Heel up groeit, maar ik wil sneller groeien en wereldwijd gaan. In de toekomst zou ik nog graag accessoires voor laarsjes willen ontwerpen en eventueel ook voor mannen. Hier heb ik al enkele verzoekjes voor gehad. Heel up zou een mooie aanvulling zijn op veel FW shows. Deze optie houd ik dus zeker open. Dat zou natuurlijk een mooie reden zijn voor een nieuwe collectie.

Schermafbeelding 2014-12-17 om 12.12.50

Welke inspirerende boodschap zou je mee willen geven?
Heb je een leuk idee? Ga het gewoon doen. Wel zou ik adviseren om te starten op kleine schaal. Ik ben gelijk groot begonnen. Achteraf gezien had ik dit misschien anders gedaan. Zorg dat je blijft geloven in jezelf. Hoe moeilijk dit soms ook is, genoeg mensen zullen je namelijk tegenspreken. Ik weet dat het klinkt als een cliché. Maar hey, als het geen cliché was werkte het misschien ook wel niet.

Help jij Dominique haar droom waar worden? Je kunt haar al vanaf 1 euro steunen via Kickstarter. Binnen 30 dagen hoopt zij minimaal 2.5 duizend euro binnen te halen.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *